Gereksiz dosyalardan şişen, yavaşlayan PC lere iki FULL program Sitede 2 programda var ama burada çok ayrıntılı bir şekilde açıkladım arkadaşlar
Bİlgisayarınızda biriken gereksiz sistem kayıtları ve temporary(geçici) dosyalar, hatalı kısayolla, gereksiz çerezler vs vs vs den sıkıldıysanız hdd nizde bu dosyalar khatırı sayılır yerler kaplamaya başladıysa bu iki FULL temizlik ve optimizasyon aracı tam size göre arkadaşlar..
1. Programımız
CCleaner
Boyut : 1.68 Mb
Dil : Türkçe
Kullanım İzni : Ücretsiz (Freeware)
Linki Göre Bilmek için Msj Atmalsınız
adreste programın sştesini verdim .buradan son sürümü seçerek indirebilirsiniz
Tanıtım:
Açılımı Crap Cleaner olan program adından da anlaşılacağı üzere sisteminizdeki gereksiz dosyaları silerek daha stabil ve dolayısıyla hızlı bir pc'ye kavuşmanızı sağlıyor.
Bu küçücük program o kadar iyi işler çıkartıyorki şaşırmamak elde değil.
Gelin programın özelliklerine birlikte bakalım.
Program üç ana bölümden oluşuyor. Türkçe olduğu için üç bölümün de kullanımı oldukça basit. Birinci ana bölüm Cleaner yani Temizlik bölümü.
Bu bölüm programın asıl amacının gerçekleştirildiği; bilgisayarınızda bulunan gereksiz dosyalardan arınmanızı sağlayan yerdir. Bu bölüm kendi içerisinde de Windows ve Uygulamalar olarak ikiye ayrılmakta. Windows bölümü ise Internet Explorer,Windows Explorer,Sistem ve Gelişmiş olmak üzere dörde ayrılmaktadır.
Internet Explorer bölümünde sörf yaparken bilgisayarınıza giren çerezler,daha sonra işinize yaramayacak olan geçici dosyalar, geçmiş url'ler temizlenir. Windows Explorer bölümünde son açılan dökümanların kaydı, başlat-çalıştır bölümüne yazmış olduğunuz girdiler,diğer Explorer bağlantıları ve arama asistanındaki otomatik tamamlanan girdiler temizlenir. Sistem bölümünde dolu olan çöp kutusu, geçici dosyalar ve diğer sistemde boşa yer kaplayan dosyalar ve girdiler temizlenir.Aslında Temizlik bölümünün en işlevsel yeri burasıdır çünkü bilgisayarınızın temizlenip daha hızlı bir hal alması büyük oranda sistemin temizliğine bağlıdır. Son bölüm olan Gelişmiş ise kullanıcı tercihine göre açılıyor; yani varsayılan olarak bu bölüm temizlenmiyor. Ben bu bölümünde temizlenmesi için her zaman seçenekleri işaretlerim.Sizlerede Gelişmiş bölümündeki seçenekleri işaretlemenizi öneririm. Evet ilk bölüm hakkında küçük bir ayrıntıyı da belirtip ikinci bölüme geçiyorum:Internet Explorer bölümündeki "Otomatik Tamamla Formu" seçeneğini işaretlerseniz tarayıcınızda kaydetmiş olduğunuz form verilerini ve şifrelerinizi her temizlikten sonra yenilemek zorunda kalırsınız. Zaten bu seçenek pasif olarak geliyor kurulumda.
Geldik Temizlik bölümünün ikinci ana başlığı olan Uygulamalar bölümüne. Uygulamalar bölümüne sizlere genel olarak açıklayacağım. Biliyorsunuzki sisteminizde kurulu olan her programı kullandığınız sırada bunlar sisteminizde bazı artık dosyalar oluşturur.Bu artık dosyalarda zamanla birikerek sistemin yavaşlamasına neden olur. İşte bu yavaşlamanın önüne geçebilmek için Crap Cleaner programı her programa özel olarak geliştirmiş olduğu temizlik aracına bizlere sunuyor. Şunu söylemeliyimki Crap Cleaner popüler programların çoğunu tanımakta ve her güncellemesinde de bu sayıyı arttırmaktadır. Sonuç olarak Uygulamalar bölümünü mutlaka kullanmalısınız.
Crap Cleaner programının ikinci bölümü olan Sorunlar bölümüne geldik. Sorunlar bölümü Kayıt Defteri Bütünlüğü ve Dosya Bütünlüğü olmak üzere ikiye ayrılıyor. Kayıt Defteri Bütünlüğü'nde sisteminizde meydana gelmiş olan hatalar tespit edilerek kayıt defteri ile olan ilişkisi bulunuyor ve bulunan sorunlara uygun çözümler bulunuyor.
DLL dosyalarında, dosya uzantılarında, başlangıç öğelerinde, ActiveX bileşenlerinde, yardım dosyalarında ve daha bir çok alanda meydana gelen hatalar bulunup düzeltiliyor. Bu alan direk kayıt defteri ile ilişkili olduğu için aklınıza güvenli mi acaba diye bir soru gelmiş olabilir. Ben sizlere şunu söyleyeyim çok uzun zamandan beri bu programı ve bu bölümünü kullanmaktayım ve hiç bir sorunla karşılaşmadım, yani bu programa güvenebilirsiniz. Ayrıca kayıt defterinin yedeğini de bir işlem yapmadan önce alma şansınız bulunuyor.
"Dosya Bütünlüğü" bölümü ise "Başlat" bölümünde ve masaüstünde bulunan uygulama kısayollarındaki hataları gideriyor.
Programın son bölümü olan Araçlar bölümündeyiz. Bu bölümde Windows'ta bir çok kullanıcının başına bela olan program kaldıramama sorununa çözüm getiriliyor.Geri Yüklemeyi Çalıştır butonuna basarak programın kaldrıma aracına ulaşabiliyorsunuz. Bunu zaten Program Ekle-Kaldır'dan da yapabiliriz dediğinizi biliyorum. Evet haklısınız fakat şimdi söyleyeceğim özelliği daha önemli o da Girdiyi Yeniden Adlandır ve Sil seçenekleri. Biliyorsunuz ki sorunlu program kaldırmalarında kaldırmış olduğunuz halde Program Ekle-Kaldır'da program görünebilir. İşte Girdiyi Sil seçeneği ile bu durumun üstesinden gelebilirsiniz. Tabii ki yeniden adlandırma imkanızında var.
Küçük bir güzellikte sağ altta bulunan Metin Dosyasına Kaydet butonuyla bu listeyi direk not defterine kaydedebilmeniz.
Araçlar bölümünün başlangıçta kısmı ile Windows'unuzun açılışında başlayan uygulamaları silebilir ve çalışmamamasını sağlayabilirsiniz.
Peki buradaki amaç nedir? Windows açılışına her eklennen başlangıç ögesi sistemin biraz daha yavaş açılmasına neden olur. Bu alanı kullanarak gereksiz uygulamaların açılmasını engelleyebilirsiniz. Sizlere tavsiyem (sakın yanlış anlamayın) eğer acemi iseniz burayla pek ilgilenmeyin.
Çünkü gerekli bir uygulamanın başlangıçta açılmasını engelleyerek sisteminize zarar verebilirsiniz.
Crap Cleaner Yazılımının 1.30.310 sürümündeki değişiklikler ve yenilikler:
Opera 9 tanıma ve temizleme özelliği eklendi.
Kaldırma aracındaki hata giderildi.
Güvenli Silme özelliğinde büyük dosyaların taşma sorunu çözüldü.
ActiveX/COM sorunlarını temizleme özelliğindeki hata çözüldü.
Masaüstü kısayollarını temizleme özelliği "Masaüstünü Göster" işlevinin kapsamında güncellendi.
Windows Defender temizleme özelliği eklendi.
Nero Burning ROM özelliği güncellendi.
Başlangıç hızı arttırıldı.
Küçük hatalar onarıldı.
Evet arkadaşlar elimden geldiğince sizlere bu programı tanıtmaya çalıştım. Kullanımını pratikte anlatmadım zaten çok basit. Ayarlara göz atarak daha birçok özelliğinin olduğunu görebilirsiniz. Mutlaka kullanmanızı öneririm.
Saygılar...
2. Programımız
Sweepi
Boyut : 4.55 Mb
Dil : Ingilizce
Tanıtım:
Sweepi 5.2.10 çok başarılı bir sistem optimizer(en iyi duruma getirme) programı.
Sweepi başlıca 5 temel bölümden oluşuyor.
Sweepi Cleaner:
Bu bölüm adından da anlaşılacağı gibi, sitemimizi gereksiz kayıtlardan,
çerezlerden ve dosyalardan temizliyor. Fakat "temizleme" lafının burada
yetersiz kaldığını, programın yaptıklarına bakarsak adeta "zemzem suyu ile
yıkadığını" söyleyebiliriz. Programa yaptırdığınız arama sonrasında çıkan
sonuçlardan programın ne kadar derinlemesine bir temizlik yapacağını
anlıyorsunuz.
Registry, Temporary Internet Files, Cookies, Çöp Tenekesi gibi alanlarda yaptığı
temizlikten hiç bahsetmeyeceğim çünkü bu tür alanlarda her program temizlik
yapabiliyor. Sweepi Cleaner sisteminizde tüm uygulamaların kayıtlarını da
gösterip silme listesine alıyor. Media Player'la daha önce açtığınız url ve
dosyaların adreslerini, Nero gibi programlarla yazdığınız CD'lerin kayıtları,
Paint ve WordPad, ve MS Office gibi programların kayıtlarını komple silip sanki
o programları ve sisteminizi daha önce hiç kullanmamışsınız gibi tertemiz
yapabiliyor.
Bu kayıt silme derken neyi kastettiğimi biraz açıklayayım ki yanlış
anlaşılmasın. Diyelim Paint'i açıp bir resim düzenleyip bir yere kaydettik. Daha
sonra tekrar Paint'i açtığımızda önceki çalışmalarımızın isimleri Dosya
menüsünün altında 1 resim.jpg, 2 kartal.png şeklinde listelendiğini görürsünüz.
İşte kayıt siliyor derken programların bu tür kayıtlarını siliyor, o da siz
işaretleyip seçerseniz, yoksa önceden yapmış olduğunuz çalışmaları silmiyor.
Şöyle söyleyerek Sweepi Cleaner açıklamasını bitireyim, arama sonrasında çıkan
tüm sonuçları seçip temizlerseniz bilgisayarınız yeni format çekilmiş gibi
tertemiz olur.
Sweepi ShortCutter:
ShortCutter bilgisayarınızın tamamında ya da sizin seçtiğiniz dizinde arama
yaparak artık kullanılmayan kısayol ve dosyaları listeleyip dilerseniz silmeye
yaran bir araçtır.
Çoğu programı kaldırsak bile işletim sistemindeki ve Program Files dizinindeki,
klasörünü ve onun içindeki birkaç dosyayı silmemiş oluruz. İşte Sweepi
ShortCutter artık kullanılmayan bu artık dosyaları, klasörleri ve kısa yolları
bulup silme işinde son derece başarılı.
Sweepi Slicer:
Güvenli bir şekilde istemediğimiz dosyaları silmemize yarayan Sweepi Slicer'la
dosya silerken, silinen dosyanın kendini kopyalanmasını ve başka taraflara
bulaşmasını engellemiş oluruz. Dosya çöp tenekesine atılmadan kalıcı bir şekilde
silinir, silinen dosyanın geri dönme şansı yoktur. Mesela virüslü bir zip
dosyası inndirdiniz ya da masaüstünüze internetten bir dialer programı geldi bir
türlü silemiyorsunuz, silseniz bile yine geri geliyor. İşte tam Sweepi Slicer'a
göre bir iş. Bazı dosyalar da nedensiz yere silinmezler, silmeye çalıştığınızda
doong!!! "Bu dosya başka bir uygulama tarafından kullanılıyor"
diye hata mesajı verirler, oysa kullanan bir uygulama yoktur. Bu uyarı kendini
sildirmek istemeyen dosyanın kendi uydurmasıdır. Windows bunu silemez ama merak
etmeyin Sweepi Slicer siler. Bu tür dosyaları silerken Windows tarafından
kullanılmadığından emin olmanızı tavsiye ederim.
Sweepi Bootmanager:
Bilgisayarımızın açılış ayarlarını düzenlememize yarayan çok güzel bir uygulama
Bootmanager. Açılışta hangi programların başlayıp başlamayacağını, çalışacak
olan uygulamanın "simge durumu", "tam ekran", "arka plan" gibi çalışma
türlerinden hangisinde çalışacağını Sweepi Bootmanager'la rahatlıkla
düzenleyebilirsiniz. Ayrıca silmenize rağmen açılışta başlamaya çalışan fakat
başlayamayıp hata uyarsı veren programların artıklarını da Bootmanager'la
temizleyip açılış ayarlarınızı düzeltebilirsiniz.
Sweepi Live Update:
Son olarak Sweepi Live Update'le programlardaki tüm gelişmeleri denetleyip yeni
çıkan güncellemeleri online olarak yükleyebilirsiniz.
Sweepi ile yaptığınız uygulamalardan sisteminizin kalıcı zarar görmemesi için
Sweepi'nin RegistryBackup özelliği ile kayıt defterinizi yedekleyebilirsiniz.
Bİlgisayarınızda biriken gereksiz sistem kayıtları ve temporary(geçici) dosyalar, hatalı kısayolla, gereksiz çerezler vs vs vs den sıkıldıysanız hdd nizde bu dosyalar khatırı sayılır yerler kaplamaya başladıysa bu iki FULL temizlik ve optimizasyon aracı tam size göre arkadaşlar..
1. Programımız
CCleaner
Boyut : 1.68 Mb
Dil : Türkçe
adreste programın sştesini verdim .buradan son sürümü seçerek indirebilirsiniz
Tanıtım:
Açılımı Crap Cleaner olan program adından da anlaşılacağı üzere sisteminizdeki gereksiz dosyaları silerek daha stabil ve dolayısıyla hızlı bir pc'ye kavuşmanızı sağlıyor.
Bu küçücük program o kadar iyi işler çıkartıyorki şaşırmamak elde değil.
Gelin programın özelliklerine birlikte bakalım.
Program üç ana bölümden oluşuyor. Türkçe olduğu için üç bölümün de kullanımı oldukça basit. Birinci ana bölüm Cleaner yani Temizlik bölümü.
Bu bölüm programın asıl amacının gerçekleştirildiği; bilgisayarınızda bulunan gereksiz dosyalardan arınmanızı sağlayan yerdir. Bu bölüm kendi içerisinde de Windows ve Uygulamalar olarak ikiye ayrılmakta. Windows bölümü ise Internet Explorer,Windows Explorer,Sistem ve Gelişmiş olmak üzere dörde ayrılmaktadır.
Internet Explorer bölümünde sörf yaparken bilgisayarınıza giren çerezler,daha sonra işinize yaramayacak olan geçici dosyalar, geçmiş url'ler temizlenir. Windows Explorer bölümünde son açılan dökümanların kaydı, başlat-çalıştır bölümüne yazmış olduğunuz girdiler,diğer Explorer bağlantıları ve arama asistanındaki otomatik tamamlanan girdiler temizlenir. Sistem bölümünde dolu olan çöp kutusu, geçici dosyalar ve diğer sistemde boşa yer kaplayan dosyalar ve girdiler temizlenir.Aslında Temizlik bölümünün en işlevsel yeri burasıdır çünkü bilgisayarınızın temizlenip daha hızlı bir hal alması büyük oranda sistemin temizliğine bağlıdır. Son bölüm olan Gelişmiş ise kullanıcı tercihine göre açılıyor; yani varsayılan olarak bu bölüm temizlenmiyor. Ben bu bölümünde temizlenmesi için her zaman seçenekleri işaretlerim.Sizlerede Gelişmiş bölümündeki seçenekleri işaretlemenizi öneririm. Evet ilk bölüm hakkında küçük bir ayrıntıyı da belirtip ikinci bölüme geçiyorum:Internet Explorer bölümündeki "Otomatik Tamamla Formu" seçeneğini işaretlerseniz tarayıcınızda kaydetmiş olduğunuz form verilerini ve şifrelerinizi her temizlikten sonra yenilemek zorunda kalırsınız. Zaten bu seçenek pasif olarak geliyor kurulumda.
Geldik Temizlik bölümünün ikinci ana başlığı olan Uygulamalar bölümüne. Uygulamalar bölümüne sizlere genel olarak açıklayacağım. Biliyorsunuzki sisteminizde kurulu olan her programı kullandığınız sırada bunlar sisteminizde bazı artık dosyalar oluşturur.Bu artık dosyalarda zamanla birikerek sistemin yavaşlamasına neden olur. İşte bu yavaşlamanın önüne geçebilmek için Crap Cleaner programı her programa özel olarak geliştirmiş olduğu temizlik aracına bizlere sunuyor. Şunu söylemeliyimki Crap Cleaner popüler programların çoğunu tanımakta ve her güncellemesinde de bu sayıyı arttırmaktadır. Sonuç olarak Uygulamalar bölümünü mutlaka kullanmalısınız.
Crap Cleaner programının ikinci bölümü olan Sorunlar bölümüne geldik. Sorunlar bölümü Kayıt Defteri Bütünlüğü ve Dosya Bütünlüğü olmak üzere ikiye ayrılıyor. Kayıt Defteri Bütünlüğü'nde sisteminizde meydana gelmiş olan hatalar tespit edilerek kayıt defteri ile olan ilişkisi bulunuyor ve bulunan sorunlara uygun çözümler bulunuyor.
DLL dosyalarında, dosya uzantılarında, başlangıç öğelerinde, ActiveX bileşenlerinde, yardım dosyalarında ve daha bir çok alanda meydana gelen hatalar bulunup düzeltiliyor. Bu alan direk kayıt defteri ile ilişkili olduğu için aklınıza güvenli mi acaba diye bir soru gelmiş olabilir. Ben sizlere şunu söyleyeyim çok uzun zamandan beri bu programı ve bu bölümünü kullanmaktayım ve hiç bir sorunla karşılaşmadım, yani bu programa güvenebilirsiniz. Ayrıca kayıt defterinin yedeğini de bir işlem yapmadan önce alma şansınız bulunuyor.
"Dosya Bütünlüğü" bölümü ise "Başlat" bölümünde ve masaüstünde bulunan uygulama kısayollarındaki hataları gideriyor.
Programın son bölümü olan Araçlar bölümündeyiz. Bu bölümde Windows'ta bir çok kullanıcının başına bela olan program kaldıramama sorununa çözüm getiriliyor.Geri Yüklemeyi Çalıştır butonuna basarak programın kaldrıma aracına ulaşabiliyorsunuz. Bunu zaten Program Ekle-Kaldır'dan da yapabiliriz dediğinizi biliyorum. Evet haklısınız fakat şimdi söyleyeceğim özelliği daha önemli o da Girdiyi Yeniden Adlandır ve Sil seçenekleri. Biliyorsunuz ki sorunlu program kaldırmalarında kaldırmış olduğunuz halde Program Ekle-Kaldır'da program görünebilir. İşte Girdiyi Sil seçeneği ile bu durumun üstesinden gelebilirsiniz. Tabii ki yeniden adlandırma imkanızında var.
Küçük bir güzellikte sağ altta bulunan Metin Dosyasına Kaydet butonuyla bu listeyi direk not defterine kaydedebilmeniz.
Araçlar bölümünün başlangıçta kısmı ile Windows'unuzun açılışında başlayan uygulamaları silebilir ve çalışmamamasını sağlayabilirsiniz.
Peki buradaki amaç nedir? Windows açılışına her eklennen başlangıç ögesi sistemin biraz daha yavaş açılmasına neden olur. Bu alanı kullanarak gereksiz uygulamaların açılmasını engelleyebilirsiniz. Sizlere tavsiyem (sakın yanlış anlamayın) eğer acemi iseniz burayla pek ilgilenmeyin.
Çünkü gerekli bir uygulamanın başlangıçta açılmasını engelleyerek sisteminize zarar verebilirsiniz.
Crap Cleaner Yazılımının 1.30.310 sürümündeki değişiklikler ve yenilikler:
Opera 9 tanıma ve temizleme özelliği eklendi.
Kaldırma aracındaki hata giderildi.
Güvenli Silme özelliğinde büyük dosyaların taşma sorunu çözüldü.
ActiveX/COM sorunlarını temizleme özelliğindeki hata çözüldü.
Masaüstü kısayollarını temizleme özelliği "Masaüstünü Göster" işlevinin kapsamında güncellendi.
Windows Defender temizleme özelliği eklendi.
Nero Burning ROM özelliği güncellendi.
Başlangıç hızı arttırıldı.
Küçük hatalar onarıldı.
Evet arkadaşlar elimden geldiğince sizlere bu programı tanıtmaya çalıştım. Kullanımını pratikte anlatmadım zaten çok basit. Ayarlara göz atarak daha birçok özelliğinin olduğunu görebilirsiniz. Mutlaka kullanmanızı öneririm.
Saygılar...
2. Programımız
Sweepi
Boyut : 4.55 Mb
Dil : Ingilizce
Tanıtım:
Sweepi 5.2.10 çok başarılı bir sistem optimizer(en iyi duruma getirme) programı.
Sweepi başlıca 5 temel bölümden oluşuyor.
Sweepi Cleaner:
Bu bölüm adından da anlaşılacağı gibi, sitemimizi gereksiz kayıtlardan,
çerezlerden ve dosyalardan temizliyor. Fakat "temizleme" lafının burada
yetersiz kaldığını, programın yaptıklarına bakarsak adeta "zemzem suyu ile
yıkadığını" söyleyebiliriz. Programa yaptırdığınız arama sonrasında çıkan
sonuçlardan programın ne kadar derinlemesine bir temizlik yapacağını
anlıyorsunuz.
Registry, Temporary Internet Files, Cookies, Çöp Tenekesi gibi alanlarda yaptığı
temizlikten hiç bahsetmeyeceğim çünkü bu tür alanlarda her program temizlik
yapabiliyor. Sweepi Cleaner sisteminizde tüm uygulamaların kayıtlarını da
gösterip silme listesine alıyor. Media Player'la daha önce açtığınız url ve
dosyaların adreslerini, Nero gibi programlarla yazdığınız CD'lerin kayıtları,
Paint ve WordPad, ve MS Office gibi programların kayıtlarını komple silip sanki
o programları ve sisteminizi daha önce hiç kullanmamışsınız gibi tertemiz
yapabiliyor.
Bu kayıt silme derken neyi kastettiğimi biraz açıklayayım ki yanlış
anlaşılmasın. Diyelim Paint'i açıp bir resim düzenleyip bir yere kaydettik. Daha
sonra tekrar Paint'i açtığımızda önceki çalışmalarımızın isimleri Dosya
menüsünün altında 1 resim.jpg, 2 kartal.png şeklinde listelendiğini görürsünüz.
İşte kayıt siliyor derken programların bu tür kayıtlarını siliyor, o da siz
işaretleyip seçerseniz, yoksa önceden yapmış olduğunuz çalışmaları silmiyor.
Şöyle söyleyerek Sweepi Cleaner açıklamasını bitireyim, arama sonrasında çıkan
tüm sonuçları seçip temizlerseniz bilgisayarınız yeni format çekilmiş gibi
tertemiz olur.
Sweepi ShortCutter:
ShortCutter bilgisayarınızın tamamında ya da sizin seçtiğiniz dizinde arama
yaparak artık kullanılmayan kısayol ve dosyaları listeleyip dilerseniz silmeye
yaran bir araçtır.
Çoğu programı kaldırsak bile işletim sistemindeki ve Program Files dizinindeki,
klasörünü ve onun içindeki birkaç dosyayı silmemiş oluruz. İşte Sweepi
ShortCutter artık kullanılmayan bu artık dosyaları, klasörleri ve kısa yolları
bulup silme işinde son derece başarılı.
Sweepi Slicer:
Güvenli bir şekilde istemediğimiz dosyaları silmemize yarayan Sweepi Slicer'la
dosya silerken, silinen dosyanın kendini kopyalanmasını ve başka taraflara
bulaşmasını engellemiş oluruz. Dosya çöp tenekesine atılmadan kalıcı bir şekilde
silinir, silinen dosyanın geri dönme şansı yoktur. Mesela virüslü bir zip
dosyası inndirdiniz ya da masaüstünüze internetten bir dialer programı geldi bir
türlü silemiyorsunuz, silseniz bile yine geri geliyor. İşte tam Sweepi Slicer'a
göre bir iş. Bazı dosyalar da nedensiz yere silinmezler, silmeye çalıştığınızda
doong!!! "Bu dosya başka bir uygulama tarafından kullanılıyor"
diye hata mesajı verirler, oysa kullanan bir uygulama yoktur. Bu uyarı kendini
sildirmek istemeyen dosyanın kendi uydurmasıdır. Windows bunu silemez ama merak
etmeyin Sweepi Slicer siler. Bu tür dosyaları silerken Windows tarafından
kullanılmadığından emin olmanızı tavsiye ederim.
Sweepi Bootmanager:
Bilgisayarımızın açılış ayarlarını düzenlememize yarayan çok güzel bir uygulama
Bootmanager. Açılışta hangi programların başlayıp başlamayacağını, çalışacak
olan uygulamanın "simge durumu", "tam ekran", "arka plan" gibi çalışma
türlerinden hangisinde çalışacağını Sweepi Bootmanager'la rahatlıkla
düzenleyebilirsiniz. Ayrıca silmenize rağmen açılışta başlamaya çalışan fakat
başlayamayıp hata uyarsı veren programların artıklarını da Bootmanager'la
temizleyip açılış ayarlarınızı düzeltebilirsiniz.
Sweepi Live Update:
Son olarak Sweepi Live Update'le programlardaki tüm gelişmeleri denetleyip yeni
çıkan güncellemeleri online olarak yükleyebilirsiniz.
Sweepi ile yaptığınız uygulamalardan sisteminizin kalıcı zarar görmemesi için
Sweepi'nin RegistryBackup özelliği ile kayıt defterinizi yedekleyebilirsiniz.