Lütfen yazının uzunluğuna bakmayın.Sonuna kadar okuyun.Siz de gerçekleri görün ve bu tuzaklara düşmeyin... Bildiğiniz gibi büyük sükselerle, forumlarda açılan reklamlarla adı duyurulan Turkgamer serverlarının oyuncu sayısında son zamanlarda bir düşüş yaşanmakta.Bu düşüşün sebeplerini ise bu serverda oynamış ve birçok sevimsiz olaya, haksızlıklara , sınıf ayrımına şahit olmuş bir oyuncu olarak sizlerle paylaşacağım. Serverın parolası ve GameMaster'ların her yerde bas bas bağırdığı "Edit satışımız yoktur" cümlesindeki ince kelime oyunları ile oyuncuları oyunda tutmaya çalışan adminler ne yazık ki aynı hassasiyeti oyuncularının uğradığı haksızlıklar karşısında gösteremiyorlar. Serverda 125 TL gibi fahiş bir ücretle satılan Power Up Store itemleri adı altındaki itemleri alan kişi oyunun sahibi oluyor. Ölümsüz ama bir o kadar da öldürücü (Herkese en fazla 2 skill) atabilen bu sözde edit olmayan oyuncular aynı zamanda GM'lik hakkına da sahip oluyorlar. Sonuç olarak da kesemedikleri, kesmekte zorlandıkları, iyi player olarak gördükleri oyuncuları hiçbir sebep göstermeden banlayabiliyorlar. Adminler de "Para veren her zaman haklıdır" mantığıyla bu saçmalıklara "O bize para yatırdı ne yapsa yeridir" diyerek yaklaşıyorlar. Olan da 3-4 ay emek vermiş ve tek hatası "sağlam olmak" olan oyunculara oluyor. Örneğin 125 lirayı yatırıp ultra itemleri satın alan bir okçu her önüne gelene 4000-6000 arası seri seri damage vururken sadece 40-50 damage yiyor. Savaşı tek başına kazanabiliyor. Aynı şekilde parayı yatırıp sözde edit olmayan ultra itemleri alan bir warriorun 46.100 (Kırk Altı Bin Yüz) HP'si olabiliyor. Haliyle de önüne geleni hatta ardından kaçanı 1 skille öldürebiliyor. Siz kuleye 1 adım yaklamazken o townun bir tarafından girip, içeriyi tamamen temizleyip diğer tarafından çıkabiliyor. Bu bahsi geçen tanrılaştırılmış oyuncular moradonda herkese gönül rahatlığı ile kolayca küfredebiliyor. Siz de kalkıp "Neden küfrediyorsun kardeşim durup dururken" dediğinizde bu oyuncu tarafından banlanabiliyorsunuz.Şikayetinizi adminlere ulaştırdığınızda "Eeee vardır bir bildiği" şeklinde saçma sapan, trajikomik bir yanıt alıyorsunuz. Banlandığınıza üzülüyorsanız buna da bir çözüm bulmuşlar. "25 TL ver banın açılsın" . Colony Zone'da (CZ) iyi player olmanız bile ban sebebidir. Sizin çok iyi oynadığınızı gören bu paralı oyuncular sizi çat diye banlayabilir. Ama adminlerin parolası "Parayı veren düdüğü çalar, parayı veren banı açtırır" ... Bir ırkın en iyilerinden biriyseniz bu da banlanmanız için yeterli bir sebeptir. Çünkü charınıza kıyamayacağınızı ve 25 TL 'yi vereceğinizi düşündükleri için sizi rahatça banlayabilirler. Siz de eğer akıldan yoksunsanız 25 lirayı verip charınıza tekrar kavuşursunuz. Hiçkimseye, hiçbirşey anlatamazsınız.Çünkü oyuncuların birbirleriyle konuşmaları engellensin diye sadece savaşlarda chat açılır. Ardından tekrar chat yasağı konularak bütün oyuncuların susması sağlanır.Hiçbir şey yazamazsınız.Çünkü engellenmiştir. Başıma gelen komik bir olayı sizinle paylaşarak konuyu noktalayacağım. Yine bu paralı oyunculardan, karşı ırktan biri (Nicki: nWo) yanına yalakalarını toplamış sohbet ediyor. Ve benim bağlı olduğum ırka küfürler yağıyor. Haliyle ben de bu duruma tepki gösteriyorum "Küfretmeyin kardeşim, kendi adınıza konuşun" şeklinde. Sonra "Disconnect From Server" ve yeniden login olmayı denediğimde banlandığımı görüyorum. Böyle bir saçmalığı adminlere iletmeyi düşünüyorum. Ama aldığım cevap beni şaşırtmıyor: "Vardır bir bildiği..." Buyrun bu paralı sözde edit olmayan ve para yatırdığı için herkesi kölesi gibi gören şahsiyetin konuşması. Onu şikayet edeceğimi söylediğimde bana verdiği cevap server'ın içler acısı durumunu ortaya koyuyor:"Ne olacak ki en fazla banlanırım, 25 TL verip açtırırım" diyor gurursuz, ve onursuzca... SS'LER: (Sarı yazılar : nWo Mavi yazılar: Ben) Şimdi tüm bu bilgilerden sonra hala "Ben bu serverda oynarım arkadaş" diyebilecek kadar akıldan yoksunsanız buyrun IP : 85.153.6.139 | |
vbrep_register("101429") |
5 posters
Turkgamer - PvPTR Gerçekleri...
yeternet- Bronze Master
- Post n°1
Turkgamer - PvPTR Gerçekleri...
delece23- Yeni Üye
Hellal kardeş teşekkür ediyorum bu serverde artık ne oynarım nede yanından geçerim
kuraklar12- Bronze Master
...ksen oynamam haksızlıga gelemiyorum
soner59803- Bronze Master
nWo o.* miş adminin yandaşı pezeveng kendisini bi s*k sanan önemsiz bri sövdükLerimi yazmak istemiorm... payLaşım için Ty
girdap- Yeni Üye
şş